Zorgprofessionals

Informatie en inloggen voor zorgprofessionals

Actueel

Implementatie tool palliatieve zorg
PreventZorg ondersteunt de implementatie van USD-4D in de eerste lijn. Projectleider Daniëlle Vissers: “Dit klachtendagboek wordt al in circa vijftien hospices gebruikt en als waardevol ervaren. Ook huisartsen en hun patiënten in de palliatieve fase kunnen hier veel aan hebben."
> lees meer
Training gespreksvaardigheden maakt werk leuker
De training gespreksvaardigheden is een aanrader voor elke zorgverlener. Want hoe mooi technologie, medische kennis en behandeltechnieken ook zijn, het contact met de patiënt blijft de basis van goede zorg. Durft u kritisch te kijken naar uw eigen gespreksvaardigheden?
> lees meer
Aan de slag met groepseducatie na PRISMA-training
Vijf koppels POH-diëtist volgden op twee maandagen in april de PRISMA-training waarin zij groepseducatie leren geven. Het streven is om nog voor de zomer per koppel twee groepseducatieprogramma’s te organiseren.
> lees meer
Hilversum wandelt
Monique Vreeken is praktijkverpleegkundige bij Eedenburgh Huisartsen in Hilversum. Vorig jaar organiseerde zij samen met andere zorgprofessionals een lokale diabetes challenge als onderdeel van de landelijke Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. Het doel? Mensen in beweging brengen. Het was een succes en in 2017 wordt er opnieuw gewandeld.
> lees meer
Subsidie persoonsgericht werken binnen
PreventZorg heeft subsidie gekregen vanuit Zelfzorg Ondersteund om persoonsgericht werken verder uit te rollen binnen de zorggroep. In 2016 startten vijf praktijken met pilots persoonsgericht werken. In 2017 gaan we met nog tien praktijken aan de slag. We zijn inmiddels met vijf praktijken in gesprek en er is dus nog ruimte voor vijf nieuwe deelnemende praktijken. Wilt u ook een volgende stap zetten op het vlak van persoonsgerichte zorg? Laten we samen kijken hoe PreventZorg u daarbij kan ondersteunen.
> lees meer